Elektroterapija

Elektroterapija je področje fizioterapije, ki za zdravljenje uporablja številne terapevtske lastnosti različnih električnih tokov.

Tens, diadinamski tokovi in interferenca so klasične oblike protibolečinske elektroterapije. V širšem smislu zajema elektroterapija tudi druge metode, npr. terapevtski ultrazvok, laser, zdravljenje z udarnimi valovi itd. Vsem metodam elektroterapije je skupno to, da z dovajanjem fizikalnih energij v tkivo dosegajo različne terapevtske učinke.

V naši fizioterapiji Mojca Smonkar elektroterapijo izvajamo z najsodobnejšim aparatom za elektroterapijo nemškega proizvajalca TUR CURATUR 601,ter z sodobnimi slovenskimi aparati proizvajalca ISKRA MEDICAL.

S pomočjo širokega spektra različnih tokov (diadinamski tokovi, interferenčni tokovi, TENS, ruska stimulacija idr.) vplivamo na zmanjšanje bolečine in vnetja ter izboljšanje cirkulacije in funkcije mišic. V naši fizioterapiji s pomočjo aparata CURATUR 601 izvajamo tudi terapevtski ultrazvok, ki je nepogrešljiva oblika terapije pri zdravljenju bolnikov z bolečino, mišično-kostnimi okvarami in poškodbami mehkih tkiv.

Elektroterapija je lahko zelo uspešna pri obravnavi številnih obolenj in poškodb. Potrebna je izbira prave metode ob ustreznih indikacijah ob pravem času. Pomembne so pravilne nastavitve parametrov in ustrezna doza.